meer info: info@edille.com
of direct reserveren
benicassim, spanje

ga naar weersverwachting Benicassim
 
header image

excursies vanuit benicassim

Wat kunt u allemaal doen aan de Costa Azahar? Hieronder een aantal excursies vlakbij die u kunt doen vanuit Benicassim, Oropesa of Castellon.

excursies

souvenirs/Keramiek winkeltjes, oropesa

Op de nationale weg (N340) vindt u aan de kant van de weg, verschillende winkeltjes die keramiek verkopen. Dit zijn erg geschikte winkeltjes om souvenirs in te kopen. U vindt de winkeltjes (let op de gekleurde vlaggetjes, die de winkels aangeven) door op de N340, vanaf Benicasim richting Oropesa te rijden. Nét na Oropesa, vindt u de eerste winkel, en de tweede winkel (stuk groter) ligt iets verderop ook aan de N340. U kunt ook het dorpje Oropesa bezoeken en Marina d´Or (zie attractieparken). Ook is er een "balneario", de spa van Marina d´Or.


Desierto de las Palmas/ Kasteel van Montornés

Als u Benicasim uitrijdt over de Carretera Desierto, en de bordjes volgt "desierto de las palmas", komt u uit bij een natuurgebied (ongeveer 10 minuten rijden). Dit zijn de bergen die u kunt zien vanaf het strand. U kunt hier wandelen, genieten van het uitzicht (vlakbij het klooster is een uitkijkpunt waar u met de auto kunt stoppen), het nieuwe klooster bezoeken en er is ook een restaurant waar u wat kunt eten.

Pdf file met wandel routes in het natuurpark Desierto de las Palmas


museum voor de moderne kunst, Vilafamés

Dit is een mooi bergdorpje waar u een museum voor moderne kunst kunt vinden. Het museum is gevestigd in een oud "palacio". Parkeren kunt u beter aan het begin van het dorp doen en verder te voet gaan. De straten worden namelijk steeds smaller. Het dorpje is tegen een rotswand aangebouwd (stevig klimmen dus!). Helemaal bovenin het dorp zijn nog de ruines van het kasteel te bezoeken. De oude kern van het dorp (vanaf de kerk, naar boven) bestaat nog uit oude straatjes. Erg leuk om gewoon een beetje doorheen te wandelen. U kunt ook nog langsgaan bij de wijngaard van Vilafames.


romeinse boog en amandelen, cabanes

Cabanes staat bekend om haar romeinse boog zo´n 2 kilometer buiten het dorp. Men zegt dat deze boog de romeinse weg "Via Augusta" aan moest duiden, die door de provincie Castellon loopt. Ik raad u aan om deze trip in februari maken, dan kunt u genieten van de amandelbomen die in bloei staan langs de kant van de weg (N340 richting Oropesa). Deze excursie is goed te combineren met het inkopen van keramiek in één van de winkeltjes die u langs de weg N340 kunt vinden. In Cabanes dorp staat een Turron fabriek. Turron, u raadt het al, heeft als hoofdingredient amandelen. Het is een soort noga , dat vooral met kerst wordt verkocht in wel 50 verschillende soorten en smaken. In februari zijn er speciale dagen waar er aandacht aan gerechten met amandelen wordt besteed (zogenaamde "jornadas de almendra"). In de fabriek staan wat oude machines tentoongesteld waar vroeger turron meegemaakt werd.


centrum van de keramiek industrie. L´alcora

L´Alcora en de dorpjes eromheen zijn het centrum van de keramiek/tegel industrie. In l´Alcora zelf is dan ook het keramiekmuseum te vinden. Dit is in het oude dorpscentrum, waar het ook leuk is om even rond te lopen. Parkeren kunt u beter buiten het oude centrum doen (bij het gemeentehuis van l ´Alcora) aangezien het oude centrum uit veel smalle straatjes bestaat. Er zijn ook verschillende keramiek ateliers te vinden: atelier Marti y Miralles en Cop d´ Art. Op woensdagochtend is er markt in het dorp. Als u toch in l´Alcora bent, kunt u omhoog gaan en de route naar het oude klooster (Ermita San Vicent) lopen (of per auto) of juist afdalen langs bron (Font Nova) en rivier van l´Alcora.

Tip: Als u het niet erg vindt om wat verder weg te gaan voor een keramiekmuseum, dan moet u zeker het keramiekmuseum in Valencia bezoeken. Dit is gelegen in het prachtige Palacio del Marques de Dos Aguas.


prehistorische wandschilderingen, tirig/Vall Torta

Het museum van Vall Torta draait om een prehistorische wandschildering van een jachttafereel. Om deze oude wandschildering te bekijken, gaat u vanuit het museum met een gids op pad door het natuurgebied. Tijdens de tocht vertelt de gids het één en ander over de oorsprong van de wandschildering die u aan het einde van de tocht gaat zien en het natuurgebied zelf. Het vlakbij gelegen dorpje Cati staat bekend om haar lekkere verse kaas.


middeleeuws dorp met kasteel, morella

Dit prachtige oud middeleeuws dorp bevindt zich op ongeveer 2 uur rijden landinwaarts van Benicasim. Morella is bekend om haar dekens en breiwerk. U kunt hier heerlijk warme truien kopen voor de Nederlandse winter. Er zijn ook veel aparte winkeltjes. Ook vindt u hier verschillende musea met archeologische ontdekkingen (dinosaurussen en fossielen die in de omgeving zijn gevonden) en u kunt het kasteel bezoeken. Het is een leuke dagtrip om meer van het binnenland van de provincie Castellon te zien. Houd er wel rekening mee dat het in de winter er een stuk frisser is dan in Benicasim, een vest of jas is geen overbodige luxe!

Voor kinderen is er een avonturen parcours in Saltapins, vlakbij Morella.


hoogste berg in de provincie castellon, peñagolosa

Penyagolosa is de hoogste berg (1814 meter) in de provincie Castellon. Per auto (ongeveer 1,5 uur rijden) kunt u dichterbij de top komen door naar het klooster Sant Joan de Penyagolosa te rijden en daar te parkeren, om vervolgens nog een dik uur naar de top te lopen. Neem een windjack mee, want op de top kan het flink waaien. Het is ook een natuurpark waar u heerlijk kunt wandelen in de omgeving.


monumentaal dorpje, san mateo

In San Mateo zijn nog veel van haar historische gebouwen bewaard gebleven. Eens was dit de hoofdstad van het gebied waar u zich bevindt: de "Maestrat". Hier kunt u de inmense kerk bezoeken in het centrum, langs een deel van de oude stadsmuren lopen en de oude gevangenis bezoeken. In San Mateo zelf is een VVV waar u een kaart met een stadswandelroute kunt vragen.

Als u geinteresseerd bent in fosielen, dan is er een klein privemuseum vol met fosielen, gevonden in de omgeving of verder weg: El Museo Paleontológico Juan Cano Forner.

Wilt u een mooi uitzicht hebben over San Mateo dan kunt u (lopend of per auto, 2,5 km) naar een klein bergkerkje gaan net buiten San Mateu: Ermita Mare de Deu dels Angels. Daar is ook een restaurant/bar of u kunt verder doorrijden/lopen (volg de bordjes!) naar een landelijk gelegen herberg "Mas de Miguelito" . U kunt hier heerlijk vegetarisch eten in een mooie omgeving (met grote groep/in het weekend even reserveren!).


ravijn, kuuroord en rivier, montanejos

Montanejos is een toeristisch dorpje landinwaarts (ong. 2 uur rijden), waar een grote rivier (Mijares) doorheen loopt. Er is een erg spectaculair ravijn. In de zomer kunt u hier heerlijk zwemmen in de rivier. Voor de rotsklimmers onder ons: perfecte plek om te klimmen in het ravijn van Montanejos (er zijn er 2). Er is ook een kuuroord waar gebruik wordt gemaakt van het natuurlijke bronwater van Montanejos.


waterval en rivier, cirat/navajas

Grote picknickplaats (ongeveer 3 uur rijden) met een waterstroom uit grote hoogte (30 meter) naar beneden valt. Deze waterval heeft de naam gekregen: "el Salto de la Novia", de sprong van de verloofde. Deze naam komt van de lokale legende waarin pas getrouwde paren moeten springen in de waterval om zo een gelukkig huwelijk veilig te stellen. Ze moeten dan springen, precies daar waar de waterval het water raakt. In de zomer heerlijk om te zwemmen en te picknicken. Ook kunt u er verschillende wandelroutes lopen.


kasteel in de zee, Peñiscola

Peñiscola ligt net boven de hoofdstad van de streek, Castellón de la Plana en staat bekend vanwege de 14e eeuwse burcht welke is gesitueerd op een enorme rots die je al van ver ziet liggen. Het kasteel, strategisch gelegen op een schiereiland en gebouwd tussen 1294 en 1307, staat op de ruïnes van een oude Arabische citadel. Vanaf Castellon/Valencia neemt u de A7 richting Barcelona/Tarragona om naar Peñiscola te rijden. Het is een klein uurtje rijden met de auto. U kunt er lekker rondstruinen en winkeltjes bekijken terwijl u omhoog loopt naar het kasteel. Het kasteel is toegankelijk voor publiek en geeft een mooi uitzicht op het dorpje en vaak is er ook een wisselende tentoonstelling in één van de kasteelzalen. In hartje winter zijn veel winkels gesloten, houdt u daar rekening mee. U kunt vanaf de haven van Peñiscola een boottocht maken in "Golondrina" om Peñiscola vanaf de zee te zien. Vlakbij Peñiscola (in Benicarlo) is de "Jardin de Papagayo": een vogeltuin waar u zelf de vogels kunt voeren.


Virgen de la Balma, Zorita

Het sanctuario Virgen de la Balma-Zorita is een indrukwekkende plaats om te bezoeken en goed te combineren met een bezoek aan San Mateu of Morella (zie onder het kopje "excursies"). Het bestaat uit helft kerk (gebouwd 1667) en helft grot, waar natuurlijk een Maria verschijning heeft plaats gevonden (anders was het geen "sanctuario"). Een herder werd door een licht gewenkt naar de grot en zijn verlamde arm werd genezen. Vanaf die tijd is de plek een pelgrimsoord waar mensen naar toe trokken om verlost de worden van de duivel of om te genezen van aandoeningen. Aan het begin van de grot bevindt zich een klein restaurant dat ook een hotel is.

In het weekend is het sanctuario open van 11.00 tot 20.00, doordeweeks is het gesloten tussen de middag (tussen 13.00 en 16.30) en op maandag de gehele dag.

excursiesMeer excursies...