meer info: info@edille.com
of direct reserveren
benicassim, spanje

ga naar weersverwachting Benicassim
 
header image

winkeltijden in spanje

Normale winkeltijden in Spanje zijn tussen 10.00 en 14.00. Hierna volgt de siesta, een moment om gedurende de warmste periode van de dag even bij te komen, voor men weer aan het werk gaat. Let u hier dus op als u wilt gaan winkelen! Om 17.00 gaan de meeste winkels weer open tot 19.00/20.00. Grotere supermarkten en winkelketens blijven wel open (normaal tussen 10.00 en 21.00/22.00 open).

wat en waar winkelen

oude centrum, castellon

Het winkelcentrum van Castellon ligt tussen, aan de ene kant de Calle Mayor, en aan de andere kant Avenida de Rey Jaime I. U kunt naar het centrum rijden door de boulevardweg (Avenida Ferrandis Salvador) helemaal uit te rijden richting Castellon/El Grau (de haven). Via de Avenida de Mar/CV1520 (helemaal uitrijden) komt u, langs de Carrefour, bij een parkeergarage (helemaal de Avenida de Mar uitrijden tot u niet meer verder kan, bij het laatste stoplicht staat al aangegeven dat er een parkeergarage is aan het einde).

Wat: Kledingzaken
Waar: Calle Mayor, Castellon


winkelcentrum castellon

"Salera" in Castellon is een groot overdekt winkelcentrum. Het ligt vlakbij de N340 en is te bereiken via de afslag C17/ richting Ronda Sud (de ring van Castellon). Hier vindt u ook Media Markt, Leroy Merlin, Decathlon en andere grote winkels in de buurt. Het heeft een grote parkeergarage (zowel bovengronds als ondergronds) waar u gratis kunt parkeren.

Wat: Grote winkelketens
Waar: Afslag C17, N340 Castellon


EL corte ingles

IEl Corte Ingles ligt aan de Paseo de Morella in Castellon. Dit is de "Bijenkorf van Spanje". Onder de winkel is een parkeergarage (betaald parkeren).

Wat: Groot warenhuis
Waar: Paseo de Morella, Castellon en Valencia


winkelen valencia

Met de trein vanaf Benicassim naar het Station Noord van Valencia komt u zo in het centrum van Valencia. Dit is een goed beginpunt om de stad Valencia te leren kennen. Ook is er een groot winkelcentrum in Valencia (el Saler). Op internet staat een uitgebreide lijst met winkeladressen in Valencia. Houdt er rekening mee dat Valencia een grote stad is. Veel mensen verplaatsen zich met openbaar vervoer of auto, omdat de afstanden groot zijn.

Wat: winkels centrum valencia
Waar: Vanaf Station Noord, Valencia op loopafstand


Markt Valencia

Van maandagochtend tot en met vrijdagochtend kunt u voor verse producten terecht op de "Mercado Central" van Valencia. Deze overdekte markthal bevindt zich op de Plaza del Mercado. Met ruim duizend kraampjes is het vandaag de grootste overdekte marktplaats van heel Europa, waar dagelijks verse groenten, fruit en vis verkocht worden.

Daarnaast is er nog een andere, wat "luxe", overdekte markthal: de "Mercado de Colon". Deze is, behalve doordeweeks (ochtend en middag/avond), ook op zaterdagochtend open. Het gebouw zelf is ontworpen door een leerling van Gaudi.

Wat: Markthallen
Waar: Plaza del Mercado, Valencia


Markt Castellon en Benicassim

In Castellon is er een grote overdekte markt op maandag. Deze vindt plaats naast de Carrefour (een grote supermarkt) aan de Avenida del Mar. Er is een grote parkeerplaats (u kunt de parkeerplaats van Carrefour gebruiken of iets verder doorrijden, daar ligt aan de linkerkant nog een parkeerplaats.

Ook is de oude markthal ("Mercado Central") nog volop in gebruik. Deze ligt aan het Plaza de Santa Clara in het oude centrum.

Elke donderdagochtend is er een markt bij het oude station van Benicasim aan het begin van het dorp (op de grote parkeerplaats).

Wat: Markt
Waar: Castellon (maandag) en Benicassim (donderdag)


chinos

Vanwege het feit dat Chinese producten meestal veel goedkoper zijn dan de producten uit Europese landen of de Verenigde Staten, is er de laatste jaren een heuse opleving van Chinese winkels ontstaan. In de volksmond worden deze winkels een "Chino" genoemd. De producten zijn meestal slechter van kwaliteit, maar ze zijn dan ook wel een stuk goedkoper. U kunt er echt van alles vinden. De winkeltjes zijn vergelijkbaar met de 1 euro winkels in Nederland. In Benicassim zijn ze te vinden in de winkelstraat San Tomas en door heel Castellon. Bent u in de buurt van het winkelcentrum Salera, dan vindt u daar in de buurt o.a. "el corte chino": een grote chinese winkel vol met van alles en nog wat.

Wat: eurowinkels/chinos
Waar: Winkelstraat Benicassim en Castellon


souvenirs

De provincie Castellon is dé plek om aardewerk/tegels te kopen. Op de snelweg richting Oropesa treft u verschillende aardewerk winkeltjes aan. Tevens in Benicassim zijn er souvenirs winkels te vinden. Zomers is er ´s avonds ook een marktje met souvenirs te vinden op de boulevard van Benicassim.

Morella is ook een goede plaats om leuke lokale souvenirs te vinden. De meeste winkels zijn ook open op zondag.

In Peniscola op weg naar het kasteel van Peniscola vindt u ook vele winkeltjes. Buiten het seizoen zijn die niet altijd allemaal open. Vanaf pasen begint het seizoen.

Marina d'Or in Oropesa heeft ook een aantal originele souvenir winkels. De meeste zijn open tijdens het weekend.

Onder het kopje "excursies" vindt u meer informatie over al deze plaatsen.

Wat: souvenirs
Waar: Oropesa, Morella, Peniscola en Marina d'Or