meer info: info@edille.com
of direct reserveren
benicassim, spanje

ga naar weersverwachting Benicassim
 
header image

valencia

Valencia is de hoofdstad van de Comunidad Valenciana. Met haar 786.424 inwoners is zij de drie na grootste stad van Spanje. De Comunidad Valenciana bestaat uit 3 provincies, waar Castellon er één van is.

Waar ligt Valencia?


Valencia ligt aan de oostkust van Spanje en ligt tussen de Costa Azahar en Costa Blanca in. Valencia is de hoofdstad van de comunidad Valenciana. Deze comunidad bestaat uit 3 gedeeltes: Castellon, Valencia en Alicante.

U kunt per auto naar Valencia gaan, wat prima te doen is, als u alleen het CAC gaat bezoeken, dat iets buiten het drukke centrum ligt. Wilt u winkelen en/of het oude stadscentrum van Valencia bezoeken, dan kunt u beter per trein gaan en verder te voet Valencia bezoeken. Het verkeer is redelijk hectisch in het centrum en parkeren is ook een hele opgave. Hier kunt u een kaart van Valencia downloaden (pdf document) of download een gratis stadsgids van Valencia met plattegrond.


Wat te doen in Valencia?

Valencia heeft een mooi, historisch centrum. Het centrum van Valencia is perfect voor een dagje winkelen of voor een cultureel uitstapje.

Tussen Plaza de Ayuntamiento en de Gran Via Marquez del Turia bevinden zich de meeste winkels maar de belangrijkste winkelstraat in Valencia is toch wel de Calle Colon waar alle grote internationale namen te vinden zijn. Wanneer u op zoekt bent naar de leuke, kleine winkeltjes dan moet u zijn in Barrio del Carmen. Er is een botanische tuin, museum voor de moderne kunst, de kathedraal El Miguelete met een uitzichtstoren en een grote overdekte markt.

Nog meer ideeën vindt u op de officiele site van Valencia.

Ciudad de les Artes y Ciencias

Daarnaast heeft het een nieuw, modern gedeelte: Ciudad del les Artes y Ciencias (CAC) . Hier is een groot aquarium gevestigd, een IMAX theater en een wetenschapsmuseum waar verschillende tentoonstellingen te zien zijn. U kunt per attractie een kaartje kopen, maar er zijn ook voordeligere combinatie tickets te verkrijgen. Vlakbij het CAC kunt u genieten van het park Jardines de Turia, dat in de drooggelegde rivierbedding van Valencia ligt, die door de stad heenloopt.

Paella eten in het natuurgebied l´Albufera

Valencia is de stad waar de paella is uitgevonden. Net voorbij de stad Valencia (zo´n 15 km verder) ligt het natuurgebied l´Albufera. Albufera is een natuurpark vlakbij Valencia waar van oudsher veel rijst wordt verbouwd. Er zijn verschillende dorpjes waar u "arrocerias" (paella restauranten) zijn. Na het eten van wat voorafjes en een lekker paella, kunt u een strandwandeling maken over de vele stranden van Valencia. U kunt ook een boot excursie maken over het meer en de riviertjes van l´Albufera.

Fallas in Valencia

Het meest bekende feest dat in Valencia plaatsvindt zijn de Fallas: het jaarlijkse festival in maart ter ere van stadsheilige Sint Jozef. Gedurende het hele jaar wordt er druk gebouwd aan de praalwagens (de zogenaamde "ninots") die aan het einde van de feestweek, op de 19de maart, in brand worden gestoken. Tijdens de feestweek wordt er veel vuurwerk afgestoken, paella wedstrijden gehouden, kun je alle praalwagens per buurt bezoeken of in de optochten bekijken en worden er natuurlijk ook stierengevechten gehouden.

 

Valencia

Oude centrum Valencia

Valencia

Natuurgebied L´Albufera

Valencia

Ciudad de les Artes y Ciencias (foto: Wim van Gool)

Feitjes over Valencia
De naam Valencia De romeinen gaven de naam "Valentia Edetanorum" aan Valencia, waar later de arabieren "Balantia" van maakten.
Aantal inwoners Valencia telt rond de 786.424 inwoners.
Industrie Samen met Onda, l´Alcora en Villareal vormt Castellon de "driehoek van de keramiek" industrie
Dichtsbijzijnde vliegvelden Manises is het vliegveld van Valencia (een dorpje vlakbij Valencia)
Waar ligt Valencia? Ten zuiden van Castellon en ten noorden van de provincie Alicante

feestdagen in valencia

 

Naam Datum
Feria de Julio hele maand juli (cultureel)
Fallas rond midden maart
Drie Koningen 5 januari (Intocht vanaf de haven, door het centrum)
San Juan rond 21-24 juni (nacht, op de stranden)

linksAlgemene informatieve links