meer info: info@edille.com
of direct reserveren
benicassim, spanje

ga naar weersverwachting Benicassim
 
header image

attractieparken in de omgeving

In de omgeving van Valencia en Castellon zijn verschillende bezienswaardigheden waar u zich een gehele dag of dagdeel kan vermaken. Sommige attracties zijn pretparken speciaal op families met kinderen gericht en andere zijn musea, kuuroorden of dierentuinen voor alle leeftijden.

Onderaan deze pagina vindt u ook nog een aantal links naar attractieparken die iets verder weg liggen.

Attracties

waterpark, benicasiM

Het Aquarama in Benicassim is een waterpark geschikt voor kinderen en volwassenen. Het bestaat uit allerlei soorten spectaculaire glijbanen en verschillende zwembaden. Ook zijn er restaurants en plaatsen om te zonnebaden. Het waterpark is alleen open in de zomer. Bescherming tegen de zon is aan te raden! U kunt er gerust een hele dag doorbrengen. Ook zijn er kaarten tegen een gereduceerd tarief te koop voor alleen een dagdeel.

Naam en plaats: Aquarama, Benicassim
Openingstijden: Juli en augustus, 11.00 - 19.00


kuuroord, benicassim

Benicasim staat bekend om haar kwaliteit van termale baden. Kuuroord El Palasiet ligt direct tegen het strand van Benicassim aan. U kunt hier verschillende behandelingen boeken of het baden parcours doorlopen. Wilt u een groter kuuroord bezoeken, dan kan ik de spa van Marina d´Or aanraden (zie hieronder)

Naam en plaats: El Palasiet, Benicassim
Openingstijden: Dagelijks open


behendigheidsparcour, morella

In Morella bevindt zich Saltapins: Verschillende behendigheidsparcours voor kinderen en volwassenen (elke kleur geeft een nivo aan). Ook kunt u er wat drinken terwijl de kinderen al klimmend en klauterend bezig zijn.

Naam en plaats: Saltapins, Morella
Openingstijden: Reservering gewenst


vakantiecomplex, marina d´or

In Oropesa vindt u het grote toeristische complex Marina d´Or. Er zijn verschillende attraktieparken (niet heel grootschalig) voor kinderen. Per leeftijdscategorie vindt u voor de allerkleinste het park Pequemundo, voor iets grotere kinderen Mundo Fantasia en voor de grootste kinderen Aventura d´Or. Ook is er een waterpark. Over het hele complex zijn kleine winkeltjes te vinden met originele artikelen; leuk om een souvenir te kopen.

Voor de volwassenen is er een groot kuuroord. Als het weer het toelaat, is ook het buitengedeelte open. Het is zeker de moeite waard om een pas te kopen voor een paar uur relax. Er zijn diverse soorten sauna's, baden, beautybehandelingen en massages.

Naam en plaats: Marina d´Or, Oropesa
Openingstijden: Raadpleeg de website voor openingstijden van elke attractie


dierentuin, valencia

Het Bioparc is de dierentuin van Valencia. Het is een erg mooie en diverse dierentuin, waar u de dieren van zeer dichtbij kunt observeren. Er is ook een show met dieren.

Naam en plaats: Bioparc, Valencia
Openingstijden: Dagelijks, 10.00 - 18.00


stad van kunst en wetenschap (CAC), Valencia

Het CAC (Ciudad de las Artes y Ciencias) zijn enorme spierwitte futuristische bouwwerken, gemaakt van glas en staal, omringd door mooie waterpartijen en tuinen. Alle ontworpen door de architect Santiago Calatrava. Het is gelegen aan de ingang van de stad Valencia en er zijn (betaalde) parkeerplaatsen. Het wordt al vroeg aangegeven met kleine bordjes met CAC erop.

U kunt zich de hele dag vermaken in het moderne gedeelte van Valencia bestaande uit een groot aquarium (Oceanografic), planetarium, Imax theater, muziek/theater zaal en het wetenschapsmuseum. Ook zijn er verschillende expositieruimtes met varierende tentoonstellingen.

Het Imax theater geeft verschillende, spectaculaire filmvoorstellingen op het grote doek (soms 3D).

In het Oceanografic zijn allerlei onderwaterwerelden met bijbehorende "bewoners" te bewonderen uit alle werelddelen. Ook is er een dolfijnenshow.

Het wetenschapsmuseum (museo Principe Felipe) bestaat uit vaste en tijdelijke exposities en is leuk voor de al wat oudere kinderen.

Naam en plaats: CAC, Valencia
Openingstijden: Raadpleeg de website voor openingstijden van elk gebouw


stadspark,valencia

Na uw bezoek aan het CAC kunt u uitrusten in het nabijgelegen, 10 kilometer lange, park (Jardines del Turia). Het ligt in de oude rivierbedding van de rivier Turia (vandaar haar naam). Er is o.a. een fonteinpark, diverse voetbalvelden en tennisbanen, een openluchtbios, een skatepark, een midgetgolfbaan, een beeldentuin, een muziektheater, kinderspeelplaatsen (onder andere Gulliver) en terrassen. Mocht u het allemaal willen bekijken, dan raad ik u aan om een fiets te huren (bv. bij de speelplaats "reus Gulliver").

Naam en plaats: Jardines del Turia, Valencia
Openingstijden: Dagelijks open


vogelpark, benicarlo

Vlakbij Peñiscola (in Benicarlo) is de Jardin del Papagayo. Een divers vogelpark waar u de papagaaien en parkieten zelf kunt voeren. Er wordt ook een show gegeven met papagaaien.

Naam en plaats: Jardin del Papagayo, Benicarlo
Openingstijden: Vanaf 11.00 (raadpleeg website in laagseizoen)


grotten, Vall d´Uixo

De grootste bevaarbare grotten van Europa zijn die van de Vallei van d'Uixo (La Vall d'Uixo). U kunt hier een tocht maken over de langste ondergrondse rivier van Europa. E?n van de verschillende bootjes neemt u mee voor een rustige tocht van zo'n 2 kilometer en daarna gaat u nog 255 meter verder te voet.
Deze ondergrondse rivier dateert van meer dan 15.000 jaar geleden.
Ondanks de vele bezoeken van speleologen, weet men niets over de oorsprong van de rivier. Evenmin weet men iets over het einde van de grot.

Naam en plaats: Coves de San Josep/Grutas de San José, la Vall d´Uixo
Openingstijden: Dagelijks, tussen 10.15 - 13.15 en 15.30 - 17.45

attractieparkenVerder Weg