meer info: info@edille.com
of direct reserveren
benicassim, spanje

ga naar weersverwachting Benicassim
 
header image

benicassim

Benicasim / Benicassim is een dorpje van zon, zee, strand en bergen. Overal vind je sinaasappelbomen en amandelbomen en meer naar de bergen toe: olijfbomen en dennebomen op de hogere vlaktes. Benicassim ligt aan de Costa Azahar: de kust van de sinaasappelbloesem. Onder de Spanjaarden is dit al sinds lang een geliefd vakantieoord, vanwege haar mooie zandstranden met schoon zeewater en de natuurparken in het gebied. Onder de buitenlanders is de Sinaasappelbloesemkust nog niet zo bekend.

Benicassim is te verdelen in 3 gedeeltes: het dorp, de villa´s en appartementen naar de stranden en zee toe, en aan de andere kant van het dorp en het natuurgebied "el Desierto de las Palmas" wat meer bergachtig is.

Waar ligt Benicassim?

Vlakbij Benicassim, op 15 kilometer afstand, ligt een grotere stad Castellón. Valencia ligt meer naar het zuiden, op 70 km afstand. Hier is ook een vliegveld. Benicasim is goed te bereiken per trein, auto of via het vliegen op Valencia of Barcelona.

Beoordelingen van andere mensen over Benicassim als vakantiebestemming kunt u vinden op: Zoover.

Villas van Benicasim

Benicassim kent een lang verleden van Spaans toerisme. Al eind 19de eeuw kwamen hier de rijke mensen uit Valencia om van de rust en de zandstranden te genieten. Het was een "deftig" vakantieoord. Aan de boulevard van Benicasim kunt u nog steeds de mooie villa´s uit die tijd terugvinden.

Strandvakantie in Benicasim

In juli en augustus vieren veel Spanjaarden hun vakantie in Benicassim. Het is een geliefde badplaats voor strandvakantie met kinderen. Buiten deze drukke periode zijn er maar weinig buitenlandse toeristen die Benicasim weten te vinden. Dat is verbazend, want juist buiten de drukke periode is het klimaat erg aangenaam en kunt u nog volop genieten van wat Benicassim te bieden heeft. Overwinteren is dan ook erg aangenaam.

 

Zandstranden van Benicassim

Benicassim beschikt over meerdere zandstranden. Op de officiele site van de regio Valencia vindt u meer informatie over de Costa Azahar. Hier vindt u ook foto´s van de stranden in Benicasim en omstreken. Om een blik te werpen op hoe het strand er op dit moment uitziet, kunt u naar de webcam gaan in Benicasim.

De boulevard is geheel voetgangersgebied. Er loopt dus geen drukke weg langs. De wandelpromenade is erg mooi en breed met villa´s, restaurants, terrassen en hier en daar een hotel. Het strand is keurig onderhouden. Het heeft nog veel van haar vroegere allure behouden. Eén van de favoriete bezigheden hier is om langs de waterrand of boulevard te paraderen.

Restaurants in Benicasim en omgeving

Langs de stranden van Benicasim en de nabijgelegen plaatsen zijn verschillende restaurants te vinden. Er is een ruime keus aan restaurants en nachtelijk vermaak te vinden in de winkelstraat van Benicassim. In El Grau, Castellon vindt u een havengebied met visrestaurantjes. In de zomer zijn er veel openlucht / culturele gebeurtenissen zoals concerten, festivals en concoursen. Benicassim is internationaal bekend om haar popfestival: de FIB.

Provincie Valencia is tweetalig: Spaans en Catelaans

In de provincie worden twee talen gesproken; het Castelaans (Spaans) en Catalaans/Valenciaans. Vooral in de dorpen spreken de meeste mensen Valenciaans onder elkaar. Ook alle verkeersborden en straatnamen worden vaak in 2 talen aangegeven. Daarom kan het zijn dat u soms Benicasim met 1 s (Castelaanse spelling) en soms Benicassim met twee s-en (Valenciaanse spelling) door elkaar tegenkomt. Zo ook met andere plaatsnamen zult u verschillen zien. En mocht u op zoek zijn naar het "playa", dan volgt u de bordjes met "platja"!

 

Boulevard Benicassim

villa benicasimVillas op de boulevard van Benicassim

restaurant benicasim

Strandtentje

strand benicassimZandstrand Benicassim

tweetalig

Tweetalig

Feitjes over Benicassim
Betekenis naam Benicasim De naam komt uit het Arabisch: "banī Qāsim", letterlijk betekent dit "Zonen van Casim".
Aantal inwoners Benicassim telt rond de 18.000 inwoners. Dit aantal verdubbelt zich in de zomermaanden.
Tweetalig Er wordt zowel Valenciaans (lees: Catalaans) als Spaans gesproken.
Dichtsbijzijnde vliegvelden Valencia: 88 km ten zuiden van Benicassim en Reus: 170 km ten noorden van Benicassim
Waar ligt Benicasim? 14 km van Castellon (hoofdstad van de provincie) en 88 km boven Valencia.

feestdagen in Benicassim

 

Naam Datum
San Antoni Midden januari (week) met "fiesta de las paellas"
Magdalena maart (week)
San Juan rond 21 juni (nacht)
San Tomas Begin september (week)

LinksAlgemene informatieve links